Fizioterapija Mirjam Mudlack – Ljubljana. Zdravimo vse poškodbe na napotnico in s programi po meri.

Čakalne dobe – kaj narediti, ko čakamo na obravnavo pri fizioterapevtu?

Ko čakamo na fizioterapevta, je pomembno, da aktivno poskrbimo za svoje zdravje in stanje.  Aktivno sodelovanje v procesu okrevanja je za paciente ključno. S tem kot pacienti pokažemo zavezanost in odgovornost do lastnega zdravja, kar lahko pripomore k boljšim rezultatom terapije.

Aktivnost med čakanjem tako tudi bolje pripravi mišice in sklepe na fizioterapevtsko obravnavo. Močnejše mišice in bolj gibljivi sklepi pa pripomorejo k učinkovitejši terapiji.

 

Tu je nekaj koristnih nasvetov o tem kaj storiti, ko čakamo na fizioterapevtsko obravnavo:

Ohranjanje gibanja: Poskušajte ohraniti nežno gibanje v skladu s svojimi zmožnostmi. Izvajanje blagih razteznih vaj ali hoje lahko pomaga preprečiti togost mišic in sklepov.

Izogibanje nenadnim gibom: Pazite, da se izogibate nenadnim gibom ali obremenitvam, ki bi lahko poslabšali vaše stanje. Upoštevajte priporočila, ki ste jih dobili od zdravnika ali fizioterapevta.

Pravilna drža: Med čakanjem ohranjajte dobro držo. Sedite ali lezite udobno in se izogibajte dolgotrajnemu sedenju ali ležanju v neudobnem položaju.

Toplota in hlajenje: Toplota ali hladna obloga (glede na priporočila fizioterapevta) lahko pomaga pri lajšanju bolečin in oteklin. Uporabite jih v skladu z navodili.

Sprostitev in dihanje: Poskušajte se sprostiti s tehnikami sproščanja ali dihalnimi vajami. Sproščen um in telo zelo prispevata k hitrejšemu okrevanju.

Prehrana in hidracija: Pazite na uravnoteženo prehrano in zadostno hidracijo, saj je to pomembno za zdravje mišic in sklepov.

Komunikacija z zdravstvenim osebjem: Če se stanje poslabša ali se pojavijo novi simptomi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali fizioterapevtom. Pomembno je, da ostanete v stiku z zdravstvenim osebjem in jim sporočite vse spremembe.

Izogibanje preobremenitvi: Ne poskušajte sami izvajati terapevtskih tehnik, če niste prepričani, kako se jih pravilno izvaja. Nepravilno izvajanje lahko poslabša stanje. Raje počakajte na nasvet fizioterapevta.

Skladnost z navodili: Če vam je bil predpisan režim vadbe ali terapevtskih vaj, se držite teh navodil in jih izvajajte redno, če to zmorete.

Mentalna podpora: Poskrbite tudi za svoje duševno zdravje. Čakanje na fizioterapevta lahko prinese stres in tesnobo. Pogovorite se s prijatelji ali družinskimi člani ter poiščite psihološko podporo, če jo potrebujete.

Za uspeh fizioterapevtske obravnave je pomembno, da se držite priporočil in navodil svojega zdravstvenega osebja ter se ne obremenjujete preveč. Fizioterapevt bo nato lahko natančno ocenil vaše stanje in vam svetoval najboljšo terapevtsko obravnavo, ko je na voljo.

Skupaj z nasveti in usmeritvami, ki jih prejmete od fizioterapevta ter vašo aktivnostjo in skrbjo za svoje telo boste lahko sami vplivali na čim hitrejše okrevanje in izboljšanje vašega stanja. Pasivnost lahko vodi do zapletov, zato je bolje, da ostanemo čim bolj aktivni v skladu z našimi zmožnostmi.

Kako se naročim z delovnim nalogom?

Z delovnim nalogom se lahko naročite osebno v času naročanja (glej urnik za naročanje spodaj). S seboj prinesite veljaven delovni nalog. Ob petkih NE naročamo.

Veljavnost delovnega naloga z oznako ZH (Zelo hitro), je 7 dni. Delovna naloga z oznakama R  (Redno) in H (Hitro), imata veljavnost 21 dni.

URNIK ZA NAROČANJE:
Ponedeljek:
11:00 – 16:00
Torek
  8:00 – 12:00
Sreda:   8:00 – 12:00
Četrtek:
  8:00 – 12:00

V primeru vprašanj in naročanja nas pokličite ali na pošljite sporočilo:

Pišite na na elektronski naslov: narocanje@fizioterapija.info ali pa pokličite na telefonsko številko med delovnim časom na  041/752-907. Če se na telefonski klic ne uspemo odzvati takoj smo zasedeni z delom pri pacientih in vam vrnemo klic takoj, ko bo mogoče.

**

DODATNE INFORMACIJE:

-> Za NAROČANJE kliknite na to povezavo -> https://fizioterapija.info/narocanje/
-> Za ČAKALNE DOBE kliknite na to povezavo -> https://fizioterapija.info/cakalne-dobe/ 
-> Za PARKIRANJE kliknite na to povezavo -> https://fizioterapija.info/parkiranje/ 
-> Za CENIK kliknite na to povezavo -> https://fizioterapija.info/cenik/

-> Za POSNETKE VODENIH VADB kliknite na to povezavo -> https://bit.ly/3FziIda