Fizioterapija Mirjam Mudlack – Ljubljana. Zdravimo vse poškodbe na napotnico in s programi po meri.
Obiščite nas na
Korytkova ulica 30, Ljubljana
Pokličite nas na
01/544-34-38 | 041/752-907
Aktualni delovni čas
Ambulanta je odprta po urniku

NAVODILA za kliente, ki prihajajo v ambulanto

Vse uporabnike in obiskovalce Fizioterapije Mirjam Mudlack naprošamo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov podobnim Korona virusu Covid_19:

 1. NE VSTOPATE V PROSTORE FIZIOTERAPIJE!
 2. POKLIČITE OSEBNEGA ZDRAVNIKA TER SE PRENAROČITE PO TELEFONU.

Vstop potencialno bolnih ali bolnih oseb v prostore fizioterapije pomeni visoko tveganje za okužbo za vse ostale prisotne (paciente in osebje).

Navodila za kliente ob prihodu v ambulanto!

-> VSI PACIENTI MORAJO IZPOLNJEVATI PCT POGOJE!

 1. Na terapijo prihajajte zdravi (brez respiratornih obolenj).
 2. Ob morebitnem obolenju ali slabem počutju predhodno obvestite svojega fizioterapevta.
 3. Na terapijo pridite ob naročeni uri ali največ 5 minut pred terapijo, v primeru zamude, časa terapije ne bomo podaljševali.
 4. Počakajte na povabilo fizioterapevta in pri tem upoštevajte epidemiološke ukrepe.
 5. Na terapijo pridite z ustrezno varovalno opremo za enkratno uporabo (maska oziroma skladno z epidemiološkimi navodili).
 6. Ob prihodu si obvezno razkužite roke.
 7. S seboj prinesite vrečko za obutev, čiste copate in 2 čisti brisači.
 8. Ob vstopu v ambulanto upoštevajte ustrezno socialno razdaljo (1,5 m).
 9. S seboj prinesite samo najnujnejše stvari.

Mirjam Mudlack, vodja fizioterapije

Kako se naročim z delovnim nalogom?

Z delovnim nalogom se lahko naročite osebno v času naročanja. Veljavnost delovnega naloga z oznako ZH (Zelo hitro), je 7 dni. Delovna naloga z oznakama R  (Redno) in H (Hitro), imata veljavnost 21 dni.  Uradne informacije o čakalnih dobah so na voljo na tem spletnem naslovu. Za informacije o čakalnih dobah lahko tudi pokličete nas oziroma nam pošljete elektronsko pošto z vašim vprašanjem. S klikom na gumb "Naročanje", boste preusmerjeni na našo stran za naročanje.

Kaj moram prinesti s seboj?

S seboj prosimo prinesite copate, brisačo, zdravstveno izkaznico in morebitne izvide, ki ste jih dobili v povezavi z vašo zdravstveno težavo.

Kako naj bom oblečen?

Oblecite se čim bolj enostavno. Predel telesa, kjer čutite bolečino mora biti lahko dostopen. Ko imate napovedano telovadbo, s seboj prinesete športno opremo.

Ali me mora napotiti zdravnik v vašo fizioterapijo?

Na fizioterapijo lahko pridete po napotitvi zdravnika ali kot samoplačnik.

Koliko obiskov bom potreboval?

Predvidoma boste potrebovali 6-8 obiskov. Odvisno od napotitve zdravnika in /oz. zahtevnosti vaše zdravstvenega stanja.

Kako dolgo bom moral hoditi na fizioterapijo?

Da boste opravili svoje terapije do konca, boste predvidoma potrebovali 6-8 obiskov. To je odvisno od napotitve zdravnika in /oz. zahtevnosti vaše situacije. Vaši obiski bodo razporejeni v časovni  okvir, ki bo trajal predvidoma 3 tedne.

Kako odpovem oziroma prestavim svoj termin?

Če ste se naročili na delovni nalog, lahko termin 10 dni pred terapijo odpoveste ali prestavite brez razloga, vendar to lahko storite le enkrat. V primeru, da je do izvedbe terapij manj kot 10 dni, pa se lahko termin prestavi zgolj s pisnim dokazilom, ki izkazuje objektivne razloge za odpoved (hospitalizacija, nenadna bolezen, smrt družinskega člana). Samoplačnik mora termin odpovedati 24 ur pred izvedbo.

Hitreje kot pristopimo k obravnavi bolečine in/ali omejitve, hitrejši je čas okrevanja oziroma hitreje s terapijo dosežemo optimalne rezultate. S predolgim čakanjem na obravnavo podaljšujete tudi potek zdravljenja. Ker se zavedamo (pre)dolgih čakalnih vrst in možnost posledičnega poslabšanja stanja, vam ponujamo tudi možnost samoplačniških storitev.

Po poškodbi morate slediti kraticam R.I.C.E.
Rest oziroma počitek po poškodbi je nujen zaradi zmanjševanja bolečine in otekline, zmanjšate pa tudi možnosti dodatnih poškodb.
Ice oziroma led pozitivno vpliva na zmanjšanje bolečine in otekline. Poškodovani predel lahko hladite samo 48 ur po poškodbi, 3x dnevno po 5-10min.
Compression oziroma kompresijo dosežemo z uporabo elastičnega povoja, ki ga ovijemo okoli poškodovanega sklepa. Povoj vam nudi oporo in stabilizacijo, pripomore pa tudi k zmanjševanju otekline.
Elevation oziroma dvig poškodovanega predela telesa nad nivojem srca preprečuje otekanje v rokah in nogah.

Po poškodbi morate postopno začeti z gibanjem in obremenjevanjem mišic in sklepov vendar nikoli preko bolečine. Postopki rehabilitacije se razlikujejo glede na resnost in vrsto poškodbe.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ!

Fizioterapija z ne-invazivnimi terapevtskimi metodami skrbi za izboljševanje, vzdrževanje in povrnitev gibalnih in funkcionalnih sposobnosti v vseh starostnih obdobjih. Odpravljamo bolečine in deformacije mišično skeletnega sistema ter zmanjšano sklepno gibljivost, izboljšamo mišično moč, povečamo funkcionalnost posameznika in s tem izboljšamo kvaliteto življenja.

Včasih za popolno rehabilitacijo potrebujemo daljši časovni okvir. Predvsem pri dalj časa trajajočih bolečinah in omejitvah, 6-8 obiskov ni nujno dovolj za popolno funkcionalno okrevanje. Priporočamo, da se držite navodil fizioterapevta, izvajate naučene vaje doma in spremljate svoje stanje še približno 2 tedna po končani obravnavi. Če se bolečina po 2 tednih še ni povsem zmanjšala vendar vseeno čutite izboljšanje, vam priporočamo, da nas kontaktirate za nadaljevanje terapije.