Fizioterapija Mirjam Mudlack – Ljubljana. Zdravimo vse poškodbe na napotnico in s programi po meri.
Obiščite nas na
Korytkova ulica 30, Ljubljana
Pokličite nas na
01/544-34-38 | 041/752-907
Aktualni delovni čas
Ambulanta je odprta po urniku

S terapevtsko masažo dosežemo sproščanje in mehčanje mišic. Učinki masaže so povečana prekrvavitev, pospešena regeneracija tkiv, zmanjšan mišični tonus, zmanjšana togost mišice in posledično boljša gibljivost in razteznost v mišici.

Za masažo se lahko odločimo, ko imamo akutne ali kronične bolečine v vratu ali ledveni hrbtenici, ko občutimo zategovanje mišic med gibanjem (velikokrat predvsem v vratu ali lopaticah), oziroma nam bolečina ne omogoča polnega obsega giba. Če smo v rizični skupini (pretežno sedeče delo ali ponavljajoče se obremenitve), se lahko za terapevtsko masažo odločimo tudi preventivno, preden nastanejo znaki.

Učinki masaže so po prvem obisku kratkotrajni, več zaporednih obiskov z vmesnimi presledki pa učinkuje za daljše časovno obdobje.

Terapevtsko masažo priporočamo posameznikom ki imajo pretežno sedeče delo za računalnikom, športnikom ali rekreativcem, ki imajo več treningov, pri ponavljajočih se glavobolih, po prometih nesrečah, pri mravljinčenju v rokah ali nogah, uporabljamo pa jo tudi kot kombinacijo z drugimi oblikami fizikalnih terapij, največkrat s Tecar terapijo.

Kako nam terapevtska masaža koristi?

  zmanjšuje akutne in kronične bolečine
pospešuje regeneracijo tkiv
zmanjšuje mišični tonus
izboljša gibljivost