Zasebna Fizioterapija Mirjam Mudlack – Ljubljana. Na napotnice in s programi po meri.
Obiščite nas na
Korytkova ulica 30, Ljubljana
Pokličite nas na
01/544-34-38 | 041/752-907
Aktualni delovni čas
Fizioterapija je odprta po urniku!

Kako se lahko naročim na fizioterapijo z delovnim nalogom?

Na delovni nalog se lahko naročite osebno, z veljavnim delovnim nalogom v času za naročanje. Pod oznako ZH-zelo hitro, je veljavnost delovnega naloga 5 dni. Pod oznako R-redno in H- hitro pa je veljavnost delovnega naloga 14 dni. Podatke o čakalnih dobah dobite na tem spletnem naslovu oz. pri nas po telefonu ali e-pošti. S klikom na naročanje, boste preusmerjeni na našo stran za naročanje.

Kako naj bom oblečen?

Oblecite se čim bolj enostavno. Predel telesa, kjer čutite bolečino mora biti lahko dostopen. Ko imate napovedano telovadbo, s seboj prinesete športno opremo.

Kaj moram prinesti s seboj?

S seboj prosimo prinesite copate, brisačo, zdravstveno izkaznico in morebitne izvide, ki ste jih dobili v povezavi z vašo težavo.

Ali me mora napotiti zdravnik v vašo fizioterapijo?

Na fizioterapijo lahko pridete po napotitvi zdravnika ali kot samoplačnik.

Koliko obiskov bom potreboval?

Predvidoma boste potrebovali 6-8 obiskov. Odvisno od napotitve zdravnika in /oz. zahtevnosti vaše zdravstvenega stanja.

Kako dolgo bom moral hoditi na fizioterapijo?

Da boste opravili svoje terapije do konca, boste predvidoma potrebovali 6-8 obiskov. To je odvisno od napotitve zdravnika in /oz. zahtevnosti vaše situacije. Vaši obiski bodo razporejeni v časovni  okvir, ki bo trajal predvidoma 3 tedne.

Kako odpovem oziroma prestavim svoj termin?

Če ste se naročili na delovni nalog, lahko termin 10 dni pred terapijo odpoveste ali prestavite brez razloga, vendar to lahko storite le enkrat. V primeru, da je do izvedbe terapij manj kot 10 dni, pa se lahko termin prestavi pisno, če imate za to objektivne razloge (hospitalizacija, nenedna bolezen, smrt družinskega člana.). Samoplačnik mora termin odpovedati 24 ur pred izvedbo.

Hitreje kot pristopimo k obravnavi bolečine in/ali omejitve, hitrejši je čas okrevanja oziroma hitreje s terapijo dosežemo optimalne rezultate. S predolgim čakanjem na obravnavo podaljšujete tudi potek zdravljenja. Ker se zavedamo (pre)dolgih čakalnih vrst in možnost posledičnega poslabšanja stanja, vam ponujamo tudi možnost samoplačniških storitev.

Po poškodbi morate slediti kraticam R.I.C.E.
Rest oziroma počitek po poškodbi je nujen zaradi zmanjševanja bolečine in otekline, zmanjšate pa tudi možnosti dodatnih poškodb.
Ice oziroma led pozitivno vpliva na zmanjšanje bolečine in otekline. Poškodovani predel lahko hladite samo 48 ur po poškodbi, 3x dnevno po 5-10min.
Compression oziroma kompresijo dosežemo z uporabo elastičnega povoja, ki ga ovijemo okoli poškodovanega sklepa. Povoj vam nudi oporo in stabilizacijo, pripomore pa tudi k zmanjševanju otekline.
Elevation oziroma dvig poškodovanega predela telesa nad nivojem srca preprečuje otekanje v rokah in nogah.

Po poškodbi morate postopno začeti z gibanjem in obremenjevanjem mišic in sklepov vendar nikoli preko bolečine. Postopki rehabilitacije se razlikujejo glede na resnost in vrsto poškodbe.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ!

Fizioterapija z ne-invazivnimi terapevtskimi metodami skrbi za izboljševanje, vzdrževanje in povrnitev gibalnih in funkcionalnih sposobnosti v vseh starostnih obdobjih. Odpravljamo bolečine in deformacije mišično skeletnega sistema ter zmanjšano sklepno gibljivost, izboljšamo mišično moč, povečamo funkcionalnost posameznika in s tem izboljšamo kvaliteto življenja.

Včasih za popolno rehabilitacijo potrebujemo daljši časovni okvir. Predvsem pri dalj časa trajajočih bolečinah in omejitvah, 6-8 obiskov ni nujno dovolj za popolno funkcionalno okrevanje. Priporočamo, da se držite navodil fizioterapevta, izvajate naučene vaje doma in spremljate svoje stanje še približno 2 tedna po končani obravnavi. Če se bolečina po 2 tednih še ni povsem zmanjšala vendar vseeno čutite izboljšanje, vam priporočamo, da nas kontaktirate za nadaljevanje terapije.

Vprašajte nas

V zvezi z vašimi vprašanji nas lahko pokličete na objavljeno telefonsko številko ali pa uporabite objavljen e-poštni obrazec. Naše osebje vam bo odgovorilo, takoj ko bo to mogoče. Hvala.